Sagt om Elvis

Precis som med andra artister har Elvis anklagats för att ha haft flera barn som han inte erkänt eller velat kännas vid. En av dem som påstår att hon är dotter till Elvis är svenska Lisa Johansen, som 2011 stämde Elvis Presley Enterprises Inc på motsvarande 880 miljoner kronor för uteblivet erkännande och ärekränkning.

Enligt Johansen är dottern Lisa Marie Presley bara en bluff, vilket Johansen redogör för (tillsammans med en rad andra teorier) i boken I, Lisa Marie: The True Story of Elvis Presley’s Real Daughter. Boken finns översatt till svenska, och heter Jag, Lisa Marie – den sanna historien om Elvis Presleys dotter för den som är intresserad av att läsa den.

Elvis första kärlek tillika hustru, Priscilla Presley, har uppgivit att Elvis blev drogberoende redan under militärtjänstgöringen. Enligt Priscilla var alla soldater som tjänstgjorde i forna Västtyskland tvingade att ta droger för att hålla sig vakna nätterna igenom. I en dokumentär om Elvis före detta maka påstår hon att Elvis och många med honom, blev tvingad att undertrycka sitt rätta jag, och att han var en ständig sökare och en något vilsen själ som enkelt lät sig styras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

cocktail