Dokumentärfilmer om Elvis

I dokumentären Elvis Presley: The Searcher, regisserad av flerfaldigt prisbelönta regissören Thom Zimny kan fansen se och höra Priscilla Presley ge en ny bild av före detta maken och popikonen Elvis Presley. Många fans har chockats då Priscilla bland annat antyder att Elvis död skulle ha varit självvald.

Även Tom Petty, också han avliden, medverkade i dokumentären och bekräftade den bild Priscilla målade upp. Petty intygade att Elvis hade grava missbruks- och hälsoproblem vilket ledde till isolering och depression.

Dokumentären kom till genom ett nära samarbete mellan före detta hustrun Priscilla Presley och regissören Thom Zimny. De menar båda att innehållet inte är enbart svart eller vitt, utan att det fanns en gråzon som rymde mycket sorg och bekymmer men också mycket kärlek och glädje.

Thom Zimny är en erkänt duktig och flerfaldigt prisbelönad regissör som bland annat vunnit en Grammy Award i genren “Bästa Musikfilm” och blivit nominerad till en Primetime Emmy Award i genren “Bästa specialprogram – Underhållning, musik eller komedi”.

Zimny har även regisserat den uppmärksammade dokumentären Bruce Springsteen: The River – The Ties That Bind, en intim intervju med stjärnan som till stor del handlar om inspelningen av en av Springsteens mest kända låtar: The River.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

cocktail