Elvis Presleys ikoniska stil

Elvis Presley är kungen av rock n’ roll med miljontals fans världen över. Han var en flickidol som dyrkades av kvinnor jorden runt och män försökte efterlikna hans stil och utseende. Trots att han gick bort år 1977 lever hans karaktäristiska stil vidare. Sällan har en manlig artist efterliknats så många gånger som Elvis. Här får du tipsen för hur du kan ta efter Elvis ikoniska stil.

Håret

Elvis Presley var nästan lika känd för sitt hår som för sin röst och skådespelartalang. Under 1950-talet var det Elvis olika hårstilar som styrde hårmodet bland unga män. Elvis hår är så berömt att hans hårlock såldes på auktion för 1,1 miljoner kronor. Hans frisör och hårstylist Homer Gilleland lade ned mycket tid för att sköta om håret. Enligt uppgifter tvättade, masserade och borstade han håret dagligen. Hårolja, e-vitamin, mängder av hårspray och andra stylingprodukter användes för att skapa de olika frisyrerna. Dessutom färgades håret från den naturliga blonda färgen till den ikoniska svarta färgen.

Elvis hade många hårstilar genom åren vilket var möjligt tack vare hans ikoniska fylliga hår. Om du tillhör en av många som vill ha en frisyr som Elvis, men saknar det naturligt fylliga hårsvallet, kan du göra en hårtransplantation. En av de ledande klinikerna för hårtransplantationer är Nordic Hair som utför säkra ingrepp med den så kallade FUE-tekniken eller PRP-behandlingar. De erbjuder även en kostnadsfri konsultation. Vid en hårtransplantation flyttas hårsäckar från ett område på kroppen som har mycket hår till det område där patienten önskar ökad hårtillväxt. Detta ger ett mycket naturligt resultat eftersom det är patientens egna hårsäckar som används. Det är ett permanent ingrepp som är populärt både bland män och kvinnor, men framför allt män eftersom de drabbas av håravfall oftare. En hårtransplantation kan göra håret fylligare, förändra hårlinjen och fylla i höga vikar. Det går även att göra en ögonbrynstransplantation för den som önskar att efterlikna Elvis jämna och fylliga ögonbryn. Polisongerna var även en mycket viktig del av Elvis utseende. Med en skäggtransplantation går det att skaffa sig fylligare skägg och polisonger. Detta ingrepp går till på samma sätt som en hårtransplantation.

Kläderna

Kungen av rock n’ roll hade såklart en rockig stil som var typisk för den era han levde i. Den mest klassiska outfiten är den vita dräkten med tighta utsvängda byxor och den vita jackan med glimmande detaljer och utsvänga ärmar. Även den helt guldiga kostymen och den vita dräkten med röda detaljer är ikoniska Elviskostymer. Ett brett guldigt bälte är ett måste för att återskapa hans stil. Guldbågande solglasögon är en annan viktig detalj för den som vill efterlikna stilen.

Den ovannämnda stilen beskriver främst Elvis Presleys scenkläder. Hans vardagsstil var typisk 50-talsstil, ofta beskriven som Rockabilly, där högra kragar, svarta läderjackor och t-shirtar dominerade. Många gånger var klädstilen relativt enkel och istället var det håret som fick ta plats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

cocktail