Elvis Presleys sista år

Det var i badrummet på Graceland som Elvis friade till sin sista kärlek, Ginger Alden. Det var i samma badrum som hon hittade fästmannen livlös, natten mellan den 16-17 augusti. Året var 1977 och Elvis hade haft en i raden av sömnlösa nätter. Alden har berättat att Elvis sagt sig gå till badrummet för att läsa.

Det blev hans sista ord, för när Ginger vaknade av att lampan fortfarande lös flera timmar senare, gick hon in i badrummet för att hitta sin blivande make livlös på badrumsgolvet. En älskad son, pappa, man och musikidol hade gått ur tiden, endast 42 år gammal.

Vittnar om jobbiga sista år

Elvis privata sköterska, Letetia Henley, är ytterligare en i raden som skrivit om Elvis sista tid och vittnar i boken om en sista tid präglad av drogmissbruk och ensamhet. Hon skriver om hur hon försökte hjälpa och trösta genom att sjunga gospel tillsammans med Elvis, men att han led av djup depression, sjuklig övervikt och kraftig håglöshet. Enligt Henley var det endast piller som kunde dämpa ångesten och sömnlösheten, vilket också fanns i mängder, bara att hämta ut oavsett tid på dygnet.

När Elvis hittades död i badrummet i sitt älskade Graceland befann sig även dottern Lisa Marie i hemmet. Hon ska enligt uppgift i ren desperation ringt Elvis tidigare flickvän, Linda Thompson, efter att ha sett pappans döda kropp. Hon har senare berättat i intervjuer att det faktum att hon såg sin pappa ligga död på golvet, har hjälpt henne att komma över hans tragiska och hastiga bortgång.

Elvis liv i korthet

1935 – Elvis Aaron Presley föds i Tupelo, Mississippi

1955 – Elvis får sin första hit med låten Heartbreak Hotel

1962: filmen Girls! Girls! Girls! (med Elvis i huvudrollen) blir nominerad till en Golden Globe

1967 – Elvis gifter sig med Priscilla

1968 – Elvis blir pappa till Lisa Marie

1968 – den första tv-specialen med Elvis ses av miljontals tv-tittare

1972: dokumentären Elvis on Tour vinner en Golden Globe

1973 – Elvis skiljer sig från Priscilla

1977 – Elvis hittas död

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

cocktail