Elvis fysiska och mentala tillstånd

Även om Elvis i allmänhetens ögon levde ett privilegierat och vackert liv, dog han inte på något sätt en vacker död. Han hittades livlös på badrumsgolvet, av dåvarande fästmön, liggandes i sina egna spyor. Några månader tidigare hade han fått tusentals tabletter utskrivna av sin privata läkare, mer känd som Doktor Nick.

Elvis var endast 42 år gammal när han dog, och vid det laget vägde han långt över 100 kilo. Han led av kronisk diabetes och förstoppning, var beroende av diverse smärtstillande och lugnande tabletter, droger och alkohol. Det sägs att han åt mängder med bacon, vitt bröd med jordnötssmör, cheeseburgare, feta korvar och liknande feta maträtter.

Ginger Alden, Elvis fästmö, är en av dem som skrivit en bok om sin tid med ikonen. I boken skriver hon att hon ofta kritiserade fästmannens matvanor och att han då brukade reagera aggressivt.

Hon skriver också om sin oro över fästmannens sätt att handskas med skjutvapen; han ska ha skjutit mot både telefoner och tv-apparater om de störde honom eller om han ogillade det han såg. Hon skriver också att Elvis vid ett tillfälle ska ha sprungit ut i trädgården med ett automatvapen i handen, eftersom han trott sig se dottern Lisa Marie bli jagad av någon därute.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

cocktail