Andra artister sjunger Elvis

Att Elvis är en av tidernas störste rocksångare är det nog inte många som säger emot. Med över en miljard (!) sålda album är han världshistoriens bäst säljande artist, och en av de främsta underhållarna någonsin.

Elvis skapade någonting verkligt unikt som håller än idag och som tar sig uttryck i olika sammanhang. Många är de artister som har försökt efterlikna legenden genom att försöka sjunga, klä sig och röra sig som honom. Andra nöjer sig med att göra covers på hans låtar.

Elvis-covers

Att Elvis slog igenom på TV, inte minst genom sina högt rankade TV-shower som Elvis – Aloha från Hawaii, går att likställa med dagens talangprogram och sociala medier som snabbt sprider artisternas musik till ett stort antal människor. Ovan nämnda tv-special sändes i omkring 40 länder runt om i världen, och sammantaget sågs den av cirka 1,5 miljarder människor. Det är fler tv-tittare än vad första promenaden på månen drog!

Elvis musik och sångtexter lever också i allra högsta grad kvar, mycket tack vare just talangjakter, föreningar och sällskap som uppstått genom ett gemensamt intresse: Elvis Presley. Låtar som Hound Dog, Don´t be cruel, Love me tender och Fever har spelats miljontals gånger i olika sammanhang, och flera kända artister har sjungit in olika Elvis-låtar på nytt.

Den brittiska synth-popduon Pet Shop Boys har till exempel spelat in en version av låten Always on my mind som har blivit framröstad och hyllad som en av tidernas bästa covers. Andra kända artister som vågat sig på att tolka kungen av rock´n roll är bland andra operasångaren Andrea Bocelli (I Can’t Help Falling in Love), Tom Petty (Wooden Heart) och ZZ Top (Viva Las Vegas).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

cocktail