Mycket har mörkats

Efter skilsmässan började Elvis ta allt starkare receptbelagda mediciner, som bland annat gjorde att han gick upp en massa i vikt och flera gånger var tvungen att läggas in på sjukhus på grund av sitt osunda leverne.

Hemligstämplat obduktionsprotokoll

Att obduktionsprotokollet har varit och förblir hemlighetsstämplat fram till och med 2027 är pappa Vernons verk. Tyvärr bidrar det till en hel del spekulationer och konspirationsteorier om Elvis plötsliga bortgång. Om pappan vill mörka ett destruktivt tablettmissbruk, eller någon annan åkomma, är det egentligen ingen mer än han själv som kan svara på.

Av den information som ändå kommit fram, bland annat från Biography.com, hade Elvis en “cocktail” av olika substanser i kroppen när han hittades död på badrumsgolvet. Obduktionen genomfördes av chefsläkaren för patologen på The Baptist Hospital, Dr. E. Eric Muirhead som inte fann några tecken på vare sig stroke, lungsjukdom eller hjärtsvikt. Däremot fann man bevis för att Elvis varit kroniskt sjuk i diabetes.

Av de toxikologiska tester som gjordes framkom det att Elvis hade minst sju olika preparat i blodet; allt ifrån sömn- och lugnande medel till smärtstillande och antihistaminer, såsom Percodan, Demerol och kodein. Det ska ha varit på Presleys privata läkares inrådan att köra Elvis till Baptist Memorial Hospital, vilket inte var det närmaste sjukhuset, men ett sjukhus där “Doktor Nick” visste att man skulle ta hand om allting på ett diskret sätt.

Elvis privatläkare i blåsväder

Elvis privata läkare, doktor George Constantine Nichopoulos , har blivit känd för hela världen som “Doktor Nick”. Efter Elvis död inledde Tennessee Health Board en undersökning mot denne, då det framkommit att han skrivit ut enorma mängder tabletter till Elvis under årens lopp. 1977 kom ett erkännande från läkaren själv då han medgav att han skrivit ut omkring 10 000 olika tabletter till sin patient, vilket ledde till att Doktor George Nichopoulos förlorade sin läkarlicens.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

cocktail