Elvis och kärleken

Det är förmodligen äktenskapet med Priscilla som är mest känt för allmänheten, men Elvis hade rykte om sig att vara en riktig kvinnotjusare och dejtade flertalet mycket unga och vackra kvinnor under årens lopp.

I början av sin karriär hade han ett förhållande med June Juanico, och efter det var det den unga Alanna Nash som sågs vid hans sida ett kort tag. I sina memoarer, som är baserade på förhållandet med Elvis, skriver Alanna att Elvis såg sig själv som en fadersfigur. Något som förmodligen förstärktes då han efter inspelningen av filmen Viva Las Vegas inledde ett förhållande med den avsevärt mycket yngre skådespelerskan Ann-Margret.

Ett halvår efter skilsmässan från Priscilla inledde Elvis ett förhållande med skönhetsdrottningen Linda Thompson. Hon flyttade in och bodde på Graceland i ca 3,5 år. Därefter kom Ginger Alden in i bilden, en kvinna som Elvis friade till kort efter det att de träffats. Paret hade en intensiv relation och i sin självbiografi beskriver Alden en aggressiv och fysiskt våldsam man, som flera gånger slog henne och hade grava sömn- och alkoholproblem. En natt vaknade hon av att lampan var tänd, och när hon gick upp för att leta efter sin fästman hittade hon honom livlös på badrumsgolvet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

cocktail